Gea RS 5.0

GEA RS 5.0 pro zkušené skialpinistky a milovnice zimních sportů, které hledají nekompromisní výkon, maximální pohodlí a tepelný komfort. Při zachování super nízké váhy.

Katalogové číslo: 12056-502 Kategorie: , Štítky: ,

19 200 

Robustnost a podpora je vylepšena díky materiálu Grilamid BIO® a Pebax Rnew®, které pocházejí z obnovitelných zdrojů. Pro vyšší flex a oporu je v zadní části komínu umístěná karbonová výztuha, která umocní kontakt nohy s botou. Druhá karbonová výztuha je umístěna ve spodní části skeletu od klenby téměř k patě pro maximální torzní tuhost a lepší přenos síly na hranu lyže.

Konstrukce skeletu a komínu zajišťuje optimální tuhost a přitom minimální hmotnost, díky novému ski/walk mechanismu SPEED LOCK MLT. Přepínání mezi mody chůze/sjezd je mnohem jednodušší a efektivnější. Další výhodou je možnost nastavit úhel nákleku individuálně dle požadavků lyžaře. Pohyblivost komínu je skvělých 61°, což umožní na rovinatých pasážích slušně protáhnout krok a využívat do maxima skluzu a šetřit energii, zároveň nabízí větší pohyblivost při lezení.

Skelet je vyrobený z materiálu Grilamid BIO® a Pebax® Rnew, který se vyrábí z obnovitelného přírodního materiálu-castor oil. Pebax® Rnew neztrácí svojí flexibilitu při nízkých teplotách a chová se stále stejně a díky tomu uživatel nepřichází o drahocennou energii při chůzi, nebo sjezdu. Tři odlehčené přezky 2x s mikro nastavením a plastový pásek na nártu, který udrží nohu ve správné pozici při výstupu i sjezdu.

Podrážka Cayman LT by Scarpa® / Vibram® má ergonomický vzorek pro vyšší přilnavost. Lepší trakce je docílena směsí Durastep s technologii Traction Lug až o 25%. Podrážka splňuje normu ISO9523 a je kompatibilní se všemi TLT vázáními na trhu.

Vnitřní botička PRO FLEX PERFORMANCE je tepelně tvarovatelná a silnější v přední části oproti Pro Flex Touring, pro maximální vyplnění prostoru a kontaktu špičky se skeletem. Botička má výborné izolační vlastnosti a rychle vysychá. Součástí jsou tkaničky pro lepší fixaci nohy a také dvě tloušťky distančních podložek pro maximální vyladění výšky nohy. Nové vložky Ortholite z recyklovaných materiálů.

 Použité technologie/materiály

PEBAX® RNEW je šetrný k životnímu prostředí, pochází z materiálu z obnovitelných zdrojů a je zcela bez PVC

SPEED LOCK MLT – mechanismus přepínání mezi režimy ski/walk se snadno odemkne a zajistí. Systém je zdokonalením technologie Friction Free. Mezi spodní částí skeletu a komínem není žádná spojovací “tyč”, což umožňuje pohyb “bez tření” během režimu walk.

AXIAL ALPINE HYBRID – speciální systém s možností lehkého vyklopení jazyku umožní, že se boty výrazně lépe obouvají i vyzouvají zároveň zajištuje přiléhavé uchycení nohy v botě.

WAVE CLOSURE M-LITE SYSTEM  – “Vlna” je nový uzavírací systém vyrobený výhradně pro firmu SCARPA®. “Vlna” poskytuje přesné dotažení chodidla a hned ve čtyřech bodech. K dispozici jsou tři body pro individuální nastavení, šroub na konci lanka pro mikro nastavení, tři drážky na těle přezky, posuv celé přezky.

HRS STRAP – pásek v oblasti nártu zakončený sponou s ráčnou umocňuje tuhost v jazyku a zároveň díky dobré fixaci nohy v patě zvyšuje výkon při stoupání.

THOR BUCKLES – nové spony vyrobené z hořčíkové slitiny, která je pevná a přitom lehká. Upravený tvar nabízí snadnou manipulaci i v rukavicích.

THOR RACK – “žebříček” lýtkové spony je navržen tak, aby efektivně “zabalil” oblast lýtka během chůze i sjezdu.

BOOSTER STRAP  – elastický horní pásek o šířce 45mm, který napomáhá dotáhnout horní část komínu pro lepší kontakt s nohou a zároveň pohlcuje vibrace.

DIY– multi klíč pro běžnou údržbu a základní samoobslužný servis

 

 

 

 

Vlastnosti:
  • SJEZD 100% 100%
  • STOUPÁNÍ 60% 60%
61°
16° +- 2°

102

Další informace

Hmotnost 1300 g
Barva

White/Black/Emerald

Velikost

22,5-27

Materiál

Grilamid BIO, Pebax RNew

Podrážka

Vibram Cayman LT

Přezky

3

Vnitřní botička

Intuition Cross Fit Pro Flex Performance, 10648-502/1

Vázání

Alpine Touring TLT

Tabulka velikostí

Nevíte jakou velikost boty zvolit ? Podívejte se na přepočtovou tabulku velikostí obuvi Scarpa.

informace

Reprezentant Ondra Nenadál – Ohlédnutí za sezónou

Reprezentant Ondra Nenadál – Ohlédnutí za sezónou

IAhoj všichni! Posledně jsem mluvil o mé počáteční zimní přípravě na rakouských ledovcích a v italském Livignu. Jako by to bylo včera, kdy jsem psal ten stejný report ze sezóny 2022/2023. Jenže není tak úplně stejný. Jsem o rok zase starší, zkušenější, další závody...

Reprezentant Ondra Nenadál – příprava v Livigno

Reprezentant Ondra Nenadál – příprava v Livigno

IAhoj všichni!Vracím se zpět s dalším reportem z mé letošní zimní sezóny, která je ještě stále na začátku. Ještě nedávno jsme slezli z kola a už jsme zase na sněhu. Je to zajímavé si po nějaké době zvyknout na pohyb na lyžích jak ve sjezdu tak i ve výstupu. Ještě...

DOPORUČENÁ PROHLÍDKA VYBRANÝCH MODELŮ

DOPORUČENÁ PROHLÍDKA VYBRANÝCH MODELŮ

DOPORUČENÁ PROHLÍDKA VYBRANÝCH MODELŮ scarpa   Na základě naší politiky péče o zákazníky jsme se rozhodli doporučit jako preventivní opatření prohlídku těchto bot v prodejně, kde byly zakoupené.Modely - F1 LT, F1 LT WMN - F1 XT - F1 GT, F1 GT WMN DŮVOD KONTROLY V...

Pin It on Pinterest

Share This